sobota 28. apríla 2012

Zo start-upu neuveriteľných $20.000.000.000.000


Začínali ako start-up a pravdepodobne skončia ako najcennejšia spoločnosť na svete. Momentálne najcennejšou spoločnosťou vo svete je Apple Inc. S hodnotou presahujúcou 500 miliárd dolárov. S akou cenou sa pohráva táto spoločnosť? Je to neuveriteľných $ 20.000.000.000.000.


                                            (Amun 3554)

Spoločnosť sa zameriava na mimozemské zdroje komodít. Objavili asteroid, ktorý nazvali Amun 3554. Nevyzerá ako ostatné. Je o niečo viac široký ako 1,5 KM. Z tejto spoločnosti sa teda stáva ťažobná spoločnosť. Má podporu od spoločností ako Google alebo Microsoft. Investujú aj mená ako Ross Perot Jr. alebo James Cameron.

Okolo tejto malej planétky obieha hneď niekoľko ďalších. Pre príklad DA 1986 je zaujímavý tým, že obsahuje 100 000 ton platiny a 10 000 ton zlata. Ak sa k týmto zdrojom v blízkej dobe dostanú bude to zaujímavé sledovať aj na trhoch. Ale spoluzakladateľ spoločnosti  Peter Diamandis povedal, že nebudú môcť na trh vložiť všetko naraz, lebo by to malo katastrofálne následky na ceny daných komodít. Týmto pádom ale hrá rolu aj mimozemská voda, ktorej sú na iných planétach miliardy ton v zamrznutej forme.

Táto spoločnosť štartuje novú éru svetového obchodu a inovácií. Vymýšľajú pohon, ktorý by fungoval na báze rozdeľovania kyslíka od vodíka. Ten by poháňal ťažobné raketoplány a podobne. Toto mení vážnosť ropy vo svete. Niet divu, že spoločnosť už myslí na orbitálne a priestorovo neviazané čerpacie stanice. Naša generácia môže  byť svedkom vesmírneho boomu, o akom sa NASA ani nesníva.

V tomto videu môžete vidieť rozhovor s členmi týmu.


5 komentárov:

  1. Zatiaľ náklady na dopravu 1 kg čohokoľvek na ISS sú 2.000 USD, takže ešte sa načakáme, pokiaľ to bude reálne.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Určite to potrvá, ale som presvedčený o tom, že sa toho dočkáme.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. áno.....už sme skoro úplne vydrancovali našu matičku Zem, takže hor sa drancovať okolitý vesmír....

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Som presvedčený o tom že naša Zem toho má ešte kopec, no najmä, nič len tak nezaniká. :) Zákon zachovania hmotnosti. Kolobeh. :) Ale to je len môj názor

    OdpovedaťOdstrániť
  5. zákon zachovania hmotnosti - možno, (zákon zachovania energie) ... lenže, poznáš aj zákon zachovania hodnoty?

    OdpovedaťOdstrániť