piatok 25. mája 2012

Čo má príslušník Navy SEAL spoločné s manažérom


Čo môže mať spoločné sniper z Navy SEAL (pozn. autora: jedna z najelitnejších bojových skupín sveta) s vrcholovým manažérom? Pre portál Business Insider o tom hovoril sniper z tejto jednotky.


„Keď hovorím ľuďom, že tam je mnoho podobností medzi prácou manažéra a ostreľovača, myslia si, že som absolútne zošalel. No je ich tam mnoho.“ Michael Janke

Janke bol ostreľovačom Navy SEAL dvanásť rokov a prizvukuje, že na tej práci nie je nič sexy a ani hodné osláv. A ešte je to neskutočne ťažké. Pre túto prácu potrebujete mať neskutočné množstvo zručností a vedieť ich použiť súčasne.  Nejde len o zložité fyzikálne zákony, no aj o psychológiu, zákony prežitia, medicínu a zdravý sedliacky rozum.

Michael ďalej pokračoval: “Dobrý manažér je tu na podporu svojho tímu a aby mu dal dobrý vzhľad. Nie je tam na to aby si riešil svoje problémy. Ale aby dával pozor. Nesmie to byť vôl.“

Schopnosť sústrediť sa na presun z bodu A do bodu B bez toho aby bol spozorovaný a vyrušený, schopnosť koncentrovať svoj výkon aj v dynamickom trhu neprestajných zmien a musí vedieť zdravo uvažovať skôr ako vznikne panika.  Nesmie mať svoje ego pri dosahovaní cieľov spoločnosti. Cieľ nedosahuje pre seba  a len on. Robí to so všetkými a pre všetkých. Musí vedieť používať svoju silu vtedy keď je to potrebné bez toho, aby ho všetci videli alebo počuli.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára