štvrtok 20. septembra 2012

Európske banky ustupujú z USA

Od vypuknutia finančnej krízy v roku 2007 európske banky postupne znižovali svoju expozíciu na americkom trhu, čím vznikol priestor pre iné korporácie, najmä z Kanady, Japonska a niektorých rozvíjajúcich sa krajín na presadzovanie svojich obchodných záujmov.


Vládny dlh: Lepšie doma alebo v zahraničí?


Po dvoch desaťročiach medzinárodnej finančnej integrácie sa zahraniční investori rozhodli odísť z Talianska a Španielska. V tejto súvislosti sa tvoria dve ústredné otázky: čo je príčinou tohto vývoja a aké sú jeho dôsledky?

sobota 15. septembra 2012

Marc Faber: FED zničí svet!!!

Marc Feber vo svojom "Gloom, Boom and Doom" reporte naozaj kritikou na stranu Bena Bernankeho nešetril. V rozhovore pre Bloomberg povedal slovné spojenia, ako že "Všetko skolabuje.", "Monetárna politika USA zničí svet." atď. Zdôraznil aj, že ilúziu toho, že monetárna politika zlepší momentálnu situáciu ľudí na ulici je podvod a že to len zvyšuje cenu (nie hodnotu) aktív. "Pán Bernanke iba tlačí peniaze a verte mi, že ak sa k moci dostane Romney, ďalší prezident FED-u bude tiež tlačiť doláre. A tak to bude pokračovať. Európa bude tlačiť peniaze, Čína bude tlačiť peniaze, všetci s tým začnú. A kúpna sila papierovej meny sa bude len strácať v nedohľadne."

piatok 14. septembra 2012

Kalórie pre FED

Po dlhšej odmlke sa pokúsim opätovne začať písať to, čo ma práve zaujalo. Dúfam, že sa naladíme na rovnaké frekvencie a opäť mi budete posielať nejaké dobré tipy, ako zlepšiť kvalitu a informačnú hodnotu tohoto blogu.

Ako už iste väčšina vie, FED prišiel na trh s QE3. Množstvo podkladových aktív na to reagovalo rastovou rally. Centrálna banka v USA oznámila každomesačné nákupy hypotekárnych cenných papierov v hodnote 40 mld. USD. To bude znamenať dosť kalórií pre bilančnú súvahu FED-u.

(rastová rally - ZDROJ: SAXO TRADER)